Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

18 травня – День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу

Новина
18.05.2022

Сьогодні минає 78 років від дня початку примусової депортації кримських татар із Криму. Щорічно 18 травня в Україні, зокрема й на Волині, вшановують пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу.

Саме 18 травня 1944 року радянська влада розпочала масову депортацію корінного населення Кримського півострова на території Центральної Азії. Такі злочинні дії керівництво СРСР здійснювало за  нібито «масові зради та колабораціонізм» під час окупації фашистськими військами.

За час депортації та через декілька місяців після неї, загинуло від голоду, виснаження і хвороб понад 110 тисяч кримських татар. Загалом з травня по червень з Криму депортували 200 тисяч осіб.

На жаль ті, хто зміг повернутися на рідну землю, знову змушені покидати рідні домівки у зв’язку з окупацією Кримського півострова росією у 2014 році.

Тож сьогодні вшановуємо пам’ять депортованих із Криму молитвою. Пам’ятаємо жертв трагедії та віддаємо шану усім, хто постраждав від дій тоталітарної влади.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше