Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

24 жовтня - Всесвітній день боротьби з поліомієлітом

Новина
24.10.2023

Щороку 24 жовтня відзначається Всесвітній день боротьби з поліомієлітом.

Поліомієліт є високозаразне та дуже небезпечне захворювання , яке спричиняє поліовірус. Він вражає нервові клітини, що відповідають за рухи, і спричиняє параліч. Паралітична форма поліомієліту невиліковна.

Ця інфекція найчастіше передається через брудні руки, заражену їжу та воду. Захворіти на поліомієліт може кожна невакцинована людина: і дитина, і дорослий. Найбільшу загрозу вірус становить для дітей у віці до п’яти років. Джерелом інфекції можуть стати побутові предмети та іграшки.

Зазвичай симптоми схожі на гостру кишкову інфекцію або грип чи ГРВІ (лихоманка, втома, нудота, головний біль, сильні болі в м’язах, параліч, що розвивається за кілька годин, вражаючи ноги, плечі, груди, живіт, обличчя тощо).

Наслідки хвороби можуть призвести до каліцтв і залишитися на все життя. Поліомієліт може загрожувати величезній кількості невакцинованих або не повністю вакцинованих дітей невиліковним паралічем і навіть смертю протягом кількох годин.

Поліомієліт неможливо вилікувати, однак його можна попередити за допомогою щеплення. Достатньо лише 6 доз, які роблять до 14 років, й імунітет сформується на все життя.

Якщо у Вашої дитини пропущене чи немає щеплення від поліомієліту, будь ласка, негайно зверніться до педіатра чи сімейного лікаря!!!

Вакцинація — єдиний надійний спосіб запобігти поліомієліту. Тож вакцинуйте своїх дітей, бережіть їхні життя і здоров’я.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше