Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

30 річниця Незалежності України

Новина
24.08.2021

24 серпня 2021 року відбувся захід до відзначення Дня Незалежності України. Селищний голова Олег Басалик звернувся до жителів громади зі словами: "Кажуть, що велике бачиться на відстані. Але нині, на відстані 30 років ми помічаємо не тільки велич події, яка змінила все наше життя.

24 серпня 1991 року знаменна позачергова сесія Верховної Ради УРСР ухвалила Акт незалежності. Це означало, що Українська держава має свою неподільну й недоторкану територію, на якій діють виключно Конституція і Закони України. 

Сьогодні ми відзначаємо, мабуть, найважливіший день у житті держави. День, коли вона здобула незалежність.    День Незалежності України – це не просто День народження держави. Це свято пам’яті про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність, а також день, коли варто думати про день завтрашній, про майбутні покоління, про нашу відповідальність перед історією. Це день, у якому щорічно зустрічаються Минуле і Майбуття України. Минуле має вселяти мудрість. Майбутнє повинно виховувати в нас відповідальність за прийняття рішень.

У цей важливий день ми віримо, що в українському календарі скоро з’явиться інша, не менш знакова дата, це буде день, коли настане мир.

Тож зичу усім Вам у теперішні нелегкі дні спільно й непохитно і далі відстоювати суверенність нашої держави, примножувати її традиції та блага, як того вимагає совість і сумління.  З щирого серця бажаємо Вам, щоб Ваше життя завжди було яскравим і багатим, як кольори нашого Державного стягу: синім і мирним, як небо, та жовто-золотистим, як пшеничні поля України! Бадьорості духу, добробуту і щастя кожній родині.  

 З днем народження, Україно!
 Слава Україні!"

З вітальним словом до жителів громади звернулась депутат Волинської обласної ради Валентина Магурчак.

Захід відбувся в оновленому глядацькому залі  Будинку культури селища Мар'янівка. Це стало можливим за фінансової та матеріальної підтримки людей, які вдихнули друге життя у цей зал - Костючко Сергія Степановича, який став ініціатором та основним спонсором доброї справи, а також Шелепіни Євгена Євстафійовича, Галущака Степана Даниловича, Магурчак Валентини Миколаївни.

На сцені виступили: Юлія Зарафутдінова, Настя Холонівець, Каріна Збудовська, Назар Лахтюк, Таїсія Харчук, Ірина Шоцька, колективи - танцювальний ансамбль "Зорепад", зразковий аматорський танцювальний колектив "Галичаночка", народний аматорський фолькльорний колектив "Джерело" та місцевий ансамбль "Червона калина".

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше