Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Борітеся-поборете, вам Бог помагає!!!

Новина
09.03.2022

«Борітеся – поборете!
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!»
Т.Г.Шевченко


Сьогодні в день народження Кобзаря, його слова актуальні як ніколи. 

В рік Шевченкового двохсотліття, у рік Революції Гідності, у рік чергової фази війни з одвічним ворогом, поєдналися любов до Батьківщини та боротьба за неї. Після Майдану в українців прокинулися давно забуті почуття: самопожертви за державу і відповідальність за майбутнє країни.

Хтось тільки починає вголос казати “Слава Україні!” чи “Україна понад усе!”, дехто вже передав воякам важко зароблені кошти чи зібрані продукти, хтось допомагає як волонтер чи перевізник, хтось плете сітки, чи випікає печиво, хтось шиє чи варить їжаки, хтось стоїть в рядах самооборони чи територіальної оборони, а інший добровольцем воює, не шкодуючи свого життя.

Патріотизм – це не коли байдуже спостерігаєш, як навмисно провокують і руйнують твою країну, це аж ніяк не одягнена на тіло вишиванка... Це коли дитину виховуєш на засадах моралі та порядності! Діяти! Саме готовність до вчинку є фантастичною особливістю українського патріотизму нової історії. Він у кроках під кулями, у безсонних ночах на Майдані, у посильній допомозі добровільним батальйонам і нашій армії, у подвигах захисників Батьківщини, у життях, покладених на вівтар нашої незалежності й нашої любові. Бо мільйони громадян відчувають себе одним народом із правом бути вільними, правом обирати майбутнє, почуттям власної гідності й правом жити у власній державі.

І сьогодні, як ніколи, актуальні пророцтва великого генія України Т.Г.Шевченка. як ніколи в жилах українців оживає козацька кров, козацький дух, патріотизм і любов…

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше