Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

День пам'яті жертв політичних репресій

Новина
15.05.2022

Щороку у третю неділю травня Україна відзначає День пам'яті жертв політичних репресій. У цей день ми згадуємо та вшановуємо всіх, хто загинув від страшних злочинів тоталітарного режиму.

Великий терор забрав життя тисяч людей, торкнувся більшості українських родин. Наслідками комуністичного терору в Україні стало знищення політичної, мистецької та наукової еліти, денаціоналізація.

Сьогодні наш народ вкотре переживає трагедію, ми знову протистоїмо країні-агресору, виборюючи незалежність та мирне співіснування для всього світуМи обов’язково переможемо, але пам’ятаймо, що маємо засвоїти цей історичний досвід, який винесла наша держава з драматичних сторінок української історії, працювати над зміцненням засад демократії та доклала максимум зусиль, аби ці страшні події більше ніколи не повторювались.

Сила українського народу в єдності та соборності, в збереженні національної пам’яті, захисті та розбудові нашої держави. Ми ніколи не повинні забувати про тисячі українців, вбитих російськими окупантами сьогодні та тисячі наших земляків, закатованих радянською владою під час Великого терору.

Вічна пам’ять і шана героям!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше