Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

30 липня в Україні відзначається Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

КУ "Центр надання соціальних послуг"
28.07.2023

У Мар'янівській територіальній громаді відбулася інформаційно - просвітницька акція, організована комунальною установою  "Центр надання соціальних послуг" у співпраці із службою у справах дітей Мар'янівської селишної ради та сектором соціального захисту населення до всесвітнього дня боротьби із торгівлею людей. У громаді проведені профілактичні бесіди  та роздані брошури із  номером телефону Національної безкоштовної гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, спеціалісти якої надають консультації іноземцям, які перебувають в Україні та українцям, які планують поїхати за кордон, або повернулися в Україну з-за кордону.

 Торгівля людьми не визнає державних кордонів, не зважає на відмінності між розвинутими державами і державами, що розвиваються. Вона легко адаптується як до бідності, так і до розкоші, є актуальною майже для всіх народів. Отже, боротьба із цим злочином, порушенням прав людини в сучасному світі вимагає об’єднання зусиль міжнародної спільноти та громадськості кожної країни.

Нагадуємо, що небезпеку видно не одразу.  Привабливі пропозиції з працевлаштування
можуть виявитися пасткою торгівців людьми.  Це означає, що  зароблених коштів ви не отримаєте та  що вас можуть залякувати та змушувати виконувати роботу, яку ви
не хочете робити.

Міністерство закордонних справ України закликає громадян України, які потрапляють особисто або мають інформацію про потрапляння інших громадян України чи іноземних громадян у ситуацію, пов'язану з торгівлею людьми, негайно інформувати компетентні органи та українські дипломатичні установи. Таке інформування є вкрай важливим для забезпечення належного реагування на факти вчинення злочинів у сфері торгівлі людьми проти українців за кордоном з метою захисту їхніх прав та інтересів, надання інформації для кримінального переслідування винних осіб, забезпечення безпеки постраждалих під час перебування за кордоном та їхнього безперешкодного повернення в Україну.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше