Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

День Соборності України

Новина
21.01.2022

Щорічно 22 січня український народ святкує День Соборності України, день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

  День Соборності – це нагадування для всіх українців про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель, а сила народу – в єдності людей. І особливо тепер нам потрібно про це пам’ятати. Лише в єдності дій та соборності душ ми можемо досягти величної мети – розбудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, забезпечення добробуту нинішніх і наступних поколінь українців.    

З цієї нагоди у Мар’янівській публічній бібліотеці діє книжкова викладка літератури, присвячена Дню Соборності України,  "Соборна, незалежна Україна". Основу виставки склали матеріали, які висвітлюють сторінки  історії, а також особливості соборницького  процесу доби Української революції 1918 - 1921 років. Мета цієї виставки  поглибити  знання  молоді про історію творення української державності, познайомити з видатними історичними постатями, які виборювали соборність та незалежність України.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше