Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

День Української Державності

КЗ "Центр надання культурних послуг"
28.07.2023

28 липня  Україна відзначає  День Української Державності, встановлений Указом Президента  України  від 24 серпня 2021 року  №423  з метою утвердження  понад тисячолітніх  традицій  українського державоутворення.

Історія  українського  державоутворення сягає своїми витоками Руської середньовічної держави, центром якої був Київ. Саме Русь заклала фундамент  державницьких традицій  українців. Звідси родом герб, грошова одиниця, а, головне, Київ як політичний і культурний центр України. 

Саме у цей день вшанування пам'яті видатного державотворця  Київського князя  Володимира Великого та у День Хрещення  Київської Русі- України встановлено День Української Державності.

День Української Державності  в Україні  нагадує нам про тисячолітню історію державотворення  нашої країни.  У це свято ми вшановуємо  всі єтапи нашого державотворення - від Русі  до сьогодення, і всіх,  хто доклав зусиль, щоб Україна існувала як незалежна, демократична держава. 

Тризуб є нашим давнім символом. Сьогодні наше суспільство  об'єднує  той же знак, що об'єднував і Русь. Ми є спадкоємцями  Русі, Тризуба Володимира Великого.

Традиції  Русі  у розбудові загальноєвропейського культурно-релігійного  простору  продовжили, зокрема, Галицько- Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка,Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна та сучасна незалежна Україна.

 День  Української Державності нероздільно  пов'язаний  із розвитком війська та військовими традиціями. Захисники нашої державності є нащадками воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, вояків УПА. Сучасні Збройні Сили  України, стримуючи  агресора - Російську Федерацію, захищаючи суверенітет і незалежність Української держави, доводять, що українці - народ- військо.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше