Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

День вишиванки

КЗ "Центр надання культурних послуг"
18.05.2023

Щорічно у третій четвер травня, українці святкують День вишиванки. Його започаткували  у 2006 році, аби підтримати традиційний український одяг та вшанувати нашу культуру. Ідея спала на думку студентам  Чернівецького національного університету  імені Юрія Федьковича. 

 Спершу до акції долучилися студенти  та викладачі вишу. Однак згодом цю ідею підхопили мільйони українців  по всьому світові. Тепер вже традиційно у День  вишиванки українці одягають  національний одяг, аби продемонструвати світові свою самоідентифікацію  та національний код.  Що цікаво, кожен регіон України  може похизуватися своїм орнаментом  та технікою для створення  вишиванки.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше