Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

До уваги виробників сільськогосподарської продукції

Відділ земельних ресурсів та охорони навколишнього середовища
29.01.2024

Державна установа "Волинська обласна фітосанітарна лабораторія" надає такі послуги:

  • проведення  випробування насіння та садивного матеріалу за такими показниками:
  1. аналізування чистоти та відходу насіння;
  2. аналізування домішки насіння інших рослин;
  3. аналізування схожості та енергії проростання насіння;
  4. аналізування життєздатності насіння;
  5. аналізування вологості насіння;
  6. аналізування маси 1000 насінин;
  7. аналізування зараженості насіння хворобами;
  8. аналізування заселеності насіння шкідниками;
  9. ведення планування та надання звітності

Для проведення вищезазначених послуг необхідно подати:

- заявку встановленого зразка;

- зразок (пробу) насіння;

- документ, що підтверджує оплату наданих послуг

За результатами лабораторних досліджень, замовнику видається протокол випробувань

  • проведення аналізування таких сільськогосподарських культур за наступними показниками:

(зернові/зернобобові та олійні культури):

  1. Органолептичні показники зерна (запах і колір);
  2. . Вологість;
  3. . Натура;
  4. . Число падіння;
  5. . Склоподібність;
  6. . Масова частка білка методом інфрачервоної спектроскопії;
  7. . Масова частка олії (олійності) методом інфрачервоної спектроскопії;
  8. . Масова частка сирої клейковини;
  9. . Якість клейковини;
  10. . Зернова, сміттєва, олійна (оліїста) домішки;
  11. . Металомагнітна домішка;
  12. . Фузаріозні та рожевозабарвлені зерна;
  13. . Сажкове зерно;
  14. . Зерна пшениці, пошкоджені клопом-черепашкою;
  15. . Вміст ядра, плівчастість;
  16. . Зараженість шкідниками;
  17. . Дрібні зерна та крупність;
  18. . Типовий склад.

(аналізування картоплі для промислового переробляння  за наступними показниками):

  1. Зовнішній вигляд, форма, колір та запах;
  2. . Розмір бульб по найбільшому поперечному діаметрі;
  3. . Вміст бульб з механічним пошкодженням;
  4. . Вміст роздавлених бульб, половинок і частин бульб;
  5. . Вміст бульб заражених хворобами;
  6. . Наявність землі, яка прилипла до бульб;
  7. . Наявність органічних і мінеральних домішок;
  8. . Вміст бульб пошкоджених сільськогосподарськими шкідниками, в тому числі гризунами.

Для проведення вищезазначених досліджень необхідно укласти договір про надання послуг та надати:

- заявку встановленого зразка;

- зразок зерна (не менше 2 кг для зернових і зернобобових та не менше 1 кг для дрібнонасінневих олійних культур);

- документ, що підтверджує оплату наданих послуг.

За результатами лабораторних досліджень замовнику видається Протокол визначення біохімічних і технологічних показників сільськогосподарських культур.

 

  • проведення ентомологічної, мікологічної, бактеріологічної, вірусологічної, фітогельмінтологічної та гербологічної експертиз зразків, що надходять від імпортних та вітчизняних об'єктів регулювання відділом фітосанітарного аналізу

Фітосанітарна експертиза включає:

1) здійснення аналізів об’єктів регулювання;

2) визначення видової належності виявлених шкідливих організмів;

3) висновок лабораторії щодо потенційної небезпеки шкідливих організмів та фітосанітарних заходів боротьби з ними.

 

КОНТАКТИ

Інформація щодо роботи державної установи «Волинська обласна фітосанітарна лабораторія»

Тел/факс: +38 (0332) 72-38-88

E-mail:  volyn.fitosan.lab@gmail.com

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше