До уваги виробників сільськогосподарської продукції
Державна установа "Волинська обласна фітосанітарна лабораторія" надає такі послуги:
- проведення випробування насіння та садивного матеріалу за такими показниками:
- аналізування чистоти та відходу насіння;
- аналізування домішки насіння інших рослин;
- аналізування схожості та енергії проростання насіння;
- аналізування життєздатності насіння;
- аналізування вологості насіння;
- аналізування маси 1000 насінин;
- аналізування зараженості насіння хворобами;
- аналізування заселеності насіння шкідниками;
- ведення планування та надання звітності
Для проведення вищезазначених послуг необхідно подати:
- заявку встановленого зразка;
- зразок (пробу) насіння;
- документ, що підтверджує оплату наданих послуг
За результатами лабораторних досліджень, замовнику видається протокол випробувань
- проведення аналізування таких сільськогосподарських культур за наступними показниками:
(зернові/зернобобові та олійні культури):
- Органолептичні показники зерна (запах і колір);
- . Вологість;
- . Натура;
- . Число падіння;
- . Склоподібність;
- . Масова частка білка методом інфрачервоної спектроскопії;
- . Масова частка олії (олійності) методом інфрачервоної спектроскопії;
- . Масова частка сирої клейковини;
- . Якість клейковини;
- . Зернова, сміттєва, олійна (оліїста) домішки;
- . Металомагнітна домішка;
- . Фузаріозні та рожевозабарвлені зерна;
- . Сажкове зерно;
- . Зерна пшениці, пошкоджені клопом-черепашкою;
- . Вміст ядра, плівчастість;
- . Зараженість шкідниками;
- . Дрібні зерна та крупність;
- . Типовий склад.
(аналізування картоплі для промислового переробляння за наступними показниками):
- Зовнішній вигляд, форма, колір та запах;
- . Розмір бульб по найбільшому поперечному діаметрі;
- . Вміст бульб з механічним пошкодженням;
- . Вміст роздавлених бульб, половинок і частин бульб;
- . Вміст бульб заражених хворобами;
- . Наявність землі, яка прилипла до бульб;
- . Наявність органічних і мінеральних домішок;
- . Вміст бульб пошкоджених сільськогосподарськими шкідниками, в тому числі гризунами.
Для проведення вищезазначених досліджень необхідно укласти договір про надання послуг та надати:
- заявку встановленого зразка;
- зразок зерна (не менше 2 кг для зернових і зернобобових та не менше 1 кг для дрібнонасінневих олійних культур);
- документ, що підтверджує оплату наданих послуг.
За результатами лабораторних досліджень замовнику видається Протокол визначення біохімічних і технологічних показників сільськогосподарських культур.
- проведення ентомологічної, мікологічної, бактеріологічної, вірусологічної, фітогельмінтологічної та гербологічної експертиз зразків, що надходять від імпортних та вітчизняних об'єктів регулювання відділом фітосанітарного аналізу
Фітосанітарна експертиза включає:
1) здійснення аналізів об’єктів регулювання;
2) визначення видової належності виявлених шкідливих організмів;
3) висновок лабораторії щодо потенційної небезпеки шкідливих організмів та фітосанітарних заходів боротьби з ними.
КОНТАКТИ
Інформація щодо роботи державної установи «Волинська обласна фітосанітарна лабораторія»
Тел/факс: +38 (0332) 72-38-88
E-mail: volyn.fitosan.lab@gmail.com