Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Добірка UTEKA Агро

Новини для аграріїв
12.04.2022
5 квітня 2022 року на сайті газети «Голос України» було опубліковано Закон від 24.03.2022 № 2142-IX, яким унесено зміни до податкового законодавства у зв'язку з воєнним станом в Україні. Що саме змінилося – читайте в нашому огляді.
Зінаїда Омельницька розділ Агро
24.03.2022 на підставі проєкту від 19.03.2022 № 7178 прийнято Закон від 24.03.2022 № 2145-IX, яким унесено багато змін до сфери земельних відносин у зв'язку з воєнним станом на території України. Розглянемо докладно, що чекає сільгоспвиробників після набрання чинності цього закону.
Оксана Литвин розділ Агро
 
 
 
Зараз кожен аграрій замислюється над тим, як вплине воєнний стан на відносини з його орендодавцями, а також на існування/дійсність договорів оренди землі. Тож проаналізуємо найпоширеніші ситуації.
Ірина Висіцька розділ Агро
 
 
 
У період війни сільгоспвиробники та кожен громадянин України допомагають ЗСУ, теробороні та іншим захисникам як можуть. Одним зі способів допомоги є безоплатне передання на потреби армії транспортного засобу. Розглянемо, як сільгоспвиробнику передати транспорт ЗСУ або теробороні.
Оксана Литвин розділ Агро
 
 
 
Після запровадження воєнного стану в Україні багато підприємств вимушені були припинити або скоротити свою діяльність. Деякі з них оголосили на підприємстві простій. Розглянемо особливості нарахування зарплати та інших виплат працівникам під час простою.
Мирослава Гайдук розділ Агро
 
 
 
Члени ФГ, які не належать до осіб, що підлягають страхуванню за іншими підставами, є платниками ЄСВ і зобов'язані нараховувати та сплачувати ЄСВ, а також подавати звітність з ЄСВ. Про правила заповнення цієї звітності членами ФГ і йтиметься у консультації.
Мирослава Гайдук розділ Агро
 
 
 
Законом від 15.03.2022 № 2120-ІХ до ПК унесено зміни, відповідно до яких платників податків, власні або орендовані ділянки яких розташовані на територіях, де ведуться бойові дії або які тимчасово окуповані, звільнили від сплати плати за землю. Розглянемо, кого саме стосується це звільнення та протягом якого періоду воно діє, а також – як СГ подати уточнюючу декларацію.
Світлана Стадник розділ Агро
 
 
 
Після запровадження воєнного стану багато СГ опинилися у складній ситуації, не маючи можливості виконати свої договірні зобов'язання. Зокрема, СГ хочуть знати, чи є воєнний стан форс-мажором, чи звільняються вони на цій підставі від зобов'язань перед контрагентами тощо.
Олена Кантерман розділ Агро
 
 
 
Підприємство приймає на роботу декількох працівників, які тимчасово переїхали в безпечне місце з населених пунктів, де наразі відбуваються активні бойові дії. Виник ряд запитань, пов'язаних з отриманням компенсації витрат роботодавця на оплату праці таких працівників.
Олена Кантерман розділ Агро
 
 
 
Розповімо, яких саме суб'єктів господарювання стосується спрощене перевезення пального в період воєнного стану. Та зосередимо увагу саме на сільгосппідприємствах, які не є розпорядниками акцизного складу, але переміщують власне пальне транспортними засобами лише для власних потреб.
Катерина Мудровська розділ Агро
 
 
 
З 24.03.2022 набув чинності Закон від 15.03.2022 № 2136-IX, яким запроваджене таке поняття, як призупинення дії трудового договору. Оскільки раніше подібних норм у трудовому законодавстві не було, та й норми закону детально не описують механізм їхньої дії, то на практиці виникає чимало запитань, пов'язаних з оформленням таких відносин.
Елена Кантерман розділ Агро
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ОТРИМАТИ ДОСТУП
 
 
 
В цей складний час, ми зробили доступними всі публікації всіх розділів на сайті Uteka. Якщо ваше підприємство ще не працює або не маєте можливості зробити оплату, активуйте безкоштовний доступ:
Якщо ваше підприємство працює та має можливість оплатити підписку, будемо вдячні вам за підтримку.
Передплатіть Uteka.Агро та отримайте доступ до всіх публікацій розділу.
Для вас продовжує працювати консультаційна лінія. Пишіть в наші канали соцмереж:
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше