Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Довідка про роботу відділу соціального захисту населення за січень 2022 року

Сектор соціального захисту населення
08.02.2022

Відповідно до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми»  у відділ соціального захисту населення за період з 01.01.2022-31.01.2022 р. звернулося 20 сімей.

На допомогу по догляду за інвалідом 1-2 групи внаслідок психічного розладу звернулося 6 осіб.

За призначенням державної соціальної допомоги, як малозабезпеченим сім’ям звернулося 16 сімей.

Відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю» звернулося 4 особи.

За допомогою на догляд одиноким малозабезпеченим особам, які за висновком ЛКК закладу охорони здоров’я потребують постійного стороннього догляду (крім інвалідів І групи) звернулося 1 особа.

На допомогу на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях звернулося 4 особи.

 Із заявою про призначення грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» звернулося 3 сім'ї.

За допомогою на поховання звернулася 1 сім’я.

На тимчасову державну соціальну допомогу непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату звернулося 9 осіб.

За виплатою допомоги на поховання звернулася 1 сім’я.

За призначенням і виплатою компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі згідно до постанови КМУ від 23.09.2020 № 859 звернулася 1 особа.

Згідно Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату ЖКП, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива звернулося за субсидіями для відшкодування витрат на оплату ЖКП 49  сімей.

Відповідно Постанови КМУ від 01.10.2014 року № 505 «Про надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в т.ч. на оплату ЖКП утримує допомогу 2  сім’ї.

Відповідно до Постанови КМУ № 389 від 04.06.2015 року «Про затвердження порядку про надання пільг окремим категоріям громадян», ЗУ «Про охорону дитинства», ЗУ «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», ЗУ «Про реабілітацію інвалідів в України», ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»  звернулося 35 сімей.

Зроблено запити і видано 9  довідок  про перебування (не перебування) на обліку в управлінні соціального захисту населення і одержання (не одержання) різних видів допомог  та продовжено 15 посвідчень на дітей інвалідів та осіб з інвалідністю, батьків і дітей з багатодітних сімей.

Було надано 62  усних консультацій щодо переліку пакету документів на різні види соціальних  допомог, пільг, субсидій. 

З 01.01.2022 року по 31.0.2022 року  в програмному комплексі «Соціальна громада»  введено  109 особових  справ  по  допомогах,  пільгах,  субсидіях.

Проводиться соціальна робота з сім’ями, дітьми та молоддю, які потребують соціальної підтримки та допомоги у вирішенні проблем, які не в змозі це зробити самостійно. Так, у січні 2022 року   соціальну роботу проведено у 6 сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах, в 3  сім'ях здійснено оцінку потреб. В ході роботи проведено бесіди та надано консультації з метою подолання СЖО.

Триває робота з дітьми-сиротами,  дітьми, позбавленими батьківського піклування та особами з їх числа. Послугами  фахівця охоплено 2 сім’ї та одну особу зазначеної категорії.

На даний час на території територіальної громади функціонує одна прийомна сім’я, в якій виховується 2 прийомних дітей.  Сім’я перебуває під соціальним супроводженням фахівця. В ході соціального супроводження членам родини надано  індивідуальні консультації з метою профілактики негативних явищ серед дітей, забезпечення розвитку, навчання, оздоровлення дітей та піклування про них.

Під соціальним супроводом фахівця перебуває 1 сім`я, яка опинилася у складних життєвих обставинах,  в яких виховується 4  дітей. 

На території Мар’янівської територіальної громади надається соціальна послуга догляд вдома за місцем проживання громадянам, які не здатні до самообслуговування у зв’язку з частковою втратою рухової активності та потребують сторонньої допомоги згідно з медичним висновком. Дана послуга надається 82 особи, 9 соціальними робітниками селищної ради. Соціальні робітники надають понад 20 різних послуг, серед яких основними є придбання та доставлення продуктів харчування, прибирання житла, допомога в обробітку присадибної ділянки, оплата комунальних платежів, піднесення вугілля, дров, води в дім тощо. Послуги надаються постійно на безоплатній основі.

За звітний період з 01 по 31 січня 2022 року було надано 42 обґрунтовані відповіді на контрольні листи в межах повноважень відділу, які надходять з Волинської облдержадміністрації, Луцької райдержадміністрації, департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації та інших структур, установ, організацій різних форм власності.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше