Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ДСНС України ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ У ВОЛИНСЬКІЙ ОБЛАСТІ (ГУ ДСНС України у Волинській області) ЛУЦЬКЕ РАЙОННЕ УПРАВЛІННЯ

Комісія ТЕБ та НС
06.06.2024

 

У зв’язку із пожежонебезпечним періодом на території району, а також з метою запобігання виникнення пожеж на полігонах (сміттєзвалищах) твердих побутових відходів, прошу Вас вжити організаційних та практичних заходів щодо приведення їх у відповідність вимогам Правил експлуатації полігонів твердих побутових відходів, які затверджені наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 1 грудня 2010 № 435 та зареєстровані  в  Міністерстві  юстиції  України  22  грудня  2010  року  за

№1307/18602, а також Правил пожежної безпеки в Україні, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 30.12.2014 року № 1417, а саме:

  • заборонити у приміщеннях під навісами та на відкритих майданчиках, де зберігається автотракторна техніка, а також безпосередньо на робочих картах :
    • заправляти техніку пальним;
    • заряджати акумулятори безпосередньо на машинах;
    • залишати транспортні засоби з увімкненим запаленням.
  • заборонити паління   та   розпалювання  вогнищ  на   території                   полігону (сміттєзвалища) побутових відходів.

Наголошуємо, що ліквідація пожеж на полігонах (сміттєзвалищах) побутових відходів потребує значних матеріально-технічні витрат та тривалого залучення пожежно-рятувальних підрозділів, що у свою чергу обмежить їх здатність до своєчасного реагування на надзвичайні ситуації, що можуть виникнути в умовах воєнного стану.

Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

  1. Розпалювати багаття у лісі.
  2. Заїжджати на територію лісового фонду на транспортних засобах.
  3. Відвідувати ліс із переважанням хвойних насаджень за 5 класу пожежної небезпеки (надзвичайна небезпека).
  4. Палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки.
  5. Залишати в не передбачених для цього місцях лісу обмащене, просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір`я тощо.
  6. Палити або користуватися відкритим вогнем під час проведення робіт з паливно-мастильними матеріалами (переливання пального, заправляння двигунів тощо).
  7. Використовувати на полюванні пижі, виготовлені з горючих або здатних тліти матеріалів.
  8. Розміщувати ближче ніж за 100 м від хвойного лісу, 50 м – змішаного, 20 м – листяного склади паливно-мастильних та інших горючих матеріалів, автозаправні станції та вогненебезпечні виробництва, смітники, житлові та виробничі приміщення.
  9. Спалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду та на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу.
  10. Залишати під час будівництва доріг, газопроводів, нафтопроводів, мереж електропередачі, зв`язку, радіофікації, інших комунікацій та об`єктів деревні залишки і горючі матеріали.
  11. Звалювати та спалювати у лісових насадженнях сміття, будівельні залишки, побутові та горючі відходи тощо.

У разі виникнення пожежі слід негайно повідомляти про це лісогосподарські підприємства, територіальні підрозділи ДСНС України, місцеві органи влади.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше