Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Іван Франко. Каменяр української землі

КЗ "Центр надання культурних послуг"
28.05.2024

29 травня - День пам’яті Івана Франка.

Цього дня у Львові помер Іван Франко (27.08.1856-28.05.1916), український письменник, учений-енциклопедист, мислитель, громадський діяч. Сучасники називали Франка велетом думки і титаном праці. Він залишив по собі колосальну художню і наукову спадщину, яка становить близько 50 тисяч творів. 50-томне академічне видання творів, здійснене у 1976-1986 роках.

За сорок років творчої діяльності Іван Франко видав
одинадцять поетичних збірок,
понад сто оповідань,
дев’ять повістей,
понад десять драматичних творів.

В цих простих, так просто сказаних словах відбилася уся велика душа письменника, який увесь свій життєвий шлях пройшов без масок і без фальшивого пафосу, який з таким правом сказав про себе: «Я син народу… Я є мужик, - пролог, не епілог…»

Завітавши в Мар’янівську бібліотеку ви можете ознайомитись з творчістю «великого Каменяра», «українського Мойсея» - Івана Франка.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше