Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Навіть в умовах війни потрібно дбати про оздоровлення та відпочинок дітей

Новина
24.07.2024

Війна на Сході України стала для нас усіх великим викликом. Вона стала психотравмуючим фактором для багатьох осіб, і, зокрема дітей, насамперед тих, які перебували чи досі перебувають у зоні бойових дій.

Війна внесла суттєві корективи у звичне життя. Але потреби дітей лишаються незмінними: літо – пора оздоровлення.

Зазвичай батьки планують літо у відповідності з можливостями сім’ї, віком і станом здоров’я дитини. Адже якщо цього не зробити, то цінний час буде втрачено і витрачено на телевізор, комп’ютерні ігри та сон до обіду.

Літнє оздоровлення передбачає внесення змін у режим дня дітей, а саме: максимальне перебування дітей на свіжому повітрі, відповідну вікові тривалість сну, достатню рухову активність, раціональне харчування.

Сонце, повітря, вода – то все надійні засоби, котрі завжди доступні. В процесі загартування ними підвищується стійкість дитячого організму до змін у навколишньому середовищі, тренується реакція на перепади температури.

Загартування покращує обмін речовин, позитивно позначається на роботі дихальної, серцево–судинної систем, підвищує тонус м'язів та імунітет дитини.

Фрукти і овочі в дитячому раціоні повинні бути присутніми обов’язково. Їжа дитини повинна готуватися зі свіжих продуктів тваринного і рослинного походження. Якщо ви дозволяли дитині газовану воду влітку замініть її будь-якими свіжоприготованими соками та компотами без додавання цукру, чистою питною водою. Те ж саме і з перекушуваннями: замість бутерброда – овочевий салат, замість чіпсів, сухариків та цукерок – фрукти. 

Привчіть дитину правильно харчуватися. Цим ви не тільки забезпечите їй життя без хвороб, але і сформуєте корисні звички на все життя.

Якщо все передбачите і дитина проведе літо з користю, то найкращою нагородою стане відмінний імунітет, висока працездатність і відмінні емоції вашої дитини.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше