Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ОБЕРЕЖНО!!! ТОНКИЙ ЛІД

Комісія ТЕБ та НС
20.01.2022

З настанням зими і перших морозів з’являється одна з зимових небезпек – тонкий лід на водоймах.

Особливо вона стосується рибалок та дітей, яких замерзлі водойми притягують як магнітом. Аби уникнути трагічних випадків і прикрих ситуацій на льоду, сектор з питань мобілізаційної роботи, надзвичайних ситуацій, цивільного захисту застерігає мешканців громади від виходу на тонку кригу та нагадує правила поводження на зимових водоймах:

– Не можна виходити на тонкий лід! Найбільш небезпечна крига – перша та остання.

– Не можна  самостійно виходити на лід або кататися на льоду дітям без нагляду дорослих.

– Безпечна товщина льоду для однієї людини – не менше 7 см, для групи людей – 15 см, для масового катання на ковзанах – не менше 25 см.

– Міцний лід має синюватий або зеленкуватий відтінок, а слабший – білий або жовтуватий.

– Тонкий лід трапляється біля берегів, заростей очерету та під снігом.

– Міцність льоду перевіряють товстою палицею (жердиною), ударяючи нею 2-3 рази в одне і те саме місце якнайдалі від себе. Категорично забороняється випробовувати міцність льоду ударами ніг. Якщо лід недостатньо міцний, потрібно зупинитись і повертатися назад своїми слідами (там міцність льоду вже перевірена).

– При переході замерзлої водойми необхідно користуватися прокладеними стежками. Під час групового переходу льодом необхідно йти на відстані 5-6 м один від одного й уважно стежити за тим, хто іде попереду.

– Під час підльодного вилову риби не рекомендується на невеликому майданчику пробивати багато лунок, скупчуватись у групи. Рибалки повинні пробивати ополонки одну від одної на відстані 4-5 м.

– Кожен рибалка повинен мати з собою міцну мотузку 12-15 метрів із великою глухою петлею на кінці, а також тримати поруч з лункою дошку або велику гілку.

 

 Бережіть себе і своїх дітей, не наражайте себе зайвий раз на небезпеку!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше