Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Оголошення!

Громадська участь
10.11.2021

З 10.11.2021 по 30.11.2021 у соціальній мережі Фейсбук на сторінці Мар'янівська селищна рада відбудуться громадські слухання  стосовно конкурсу оголошеного 30.09.2021 № 176-р розпорядженням селищного голови Про проведення конкурсу на створення офіційної символіки (герба, прапора) Мар'янівської селищної ради.

Враховуючи пропозиції комісії та використовуючи методичні рекомендації з питань місцевої геральдики й прапорництва http://surl.li/aqdwr, методичні рекомендації з питань місцевої символіки http://surl.li/aamug члени комісії вирішили об’єднати в одну роботу ідеї усіх учасників та винести на обговорення пропозицію герба у формі щита із загостреним виступом, основа якого дорівнює ¾ висоти, нижні кути заокруглені, обрамлений декоративним картушем, а також у декор картуша вписані золоті колоски, які характеризують розвинуте сільське господарство і хліборобство. Щит увінчує вінець зі стилізованого листя дерев. У нижній частині герба розміщена голуба стрічка з текстом Мар’янівська селищна рада золотими (жовтими) буквами. Щит показаний у золотому (жовтому) кольорі, його поділено на чотири частини у жовто-зеленому кольорі, що символізує багатство лісових угідь, які становлять 17% території громади. Основний рід занять жителів громади – сільське господарство. Сільськогосподарські угіддя складають 69% території.

Верхня ліва частина щита символізує духовність. Українці православний народ, який шанує свої традиції, прагне самовдосконалення, незалежності, освіченості. В кожному селі громади є храм. В окремих пунктах це пам’ятки архітектури, яким понад 100 років. Є новозбудовані. Кожен житель громади має право вибору віросповідання.

Верхня права частина символізує освіту. Книга з пером – це прагнення підвищувати свій інтелектуальний рівень, вивчати все нове та вдосконалюватись.

Нижня ліва частина символізує залізничне сполучення. Будівництво залізниці у 1921 році дало початок розвитку селища Мар’янівка.

У нижній правій частині відображено промисловість, завдяки якій невеличке село потримало статус селища міського типу. На даний час на території громади працює ливарно-механічний та цукровий заводи, який після проведеної реконструкції найпотужніший цукровий завод у Волинській області.

По центру щита розміщений герб Волинської області.

Кольори у символіці:

- червоний – символ любові та мужності, славетного історичного минулого;

- зелений – символ достатку, волі, колір лісу;

- білий – чистота, надія;

- червоно-біла гама віддзеркалює кольори Волинського краю, що додатково підкреслює територіальне розташування громади;

- чорний – символ родючої землі, обережності, смиренності, скромності, освіченості;

- синій – символ вірності, довіри, безкінечності (безкінечною вважається небесна глибина);

- золотий – символ християнських добродіянь (віри, справедливості, милосердя, смиренності) та світлих якостей (могутності, справедливості, стабільності).

Зображення герба (Додаток 1)

Прапор територіальної громади Мар’янівської селищної ради – це квадратне полотнище у кольорах Державного Прапора України, затвердженого Верховною Радою України 28 січня 1992 року. Це стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів, із співвідношенням ширини прапора до його довжини 1:1. По центру якого розміщено герб Мар’янівської селищної ради. (Додаток 2).

ПРОХАННЯ ЖИТЕЛІВ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ МАР'ЯНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ВИБРАТИ ЗОБРАЖЕННЯ, ЯКЕ НА ВАШУ ДУМКУ МАЄ БУТИ ЗОБРАЖЕННЯМ ГЕРБА ТА ПРАПОРА МАР'ЯНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ (Щоб проголосувати ставимо ???? під малюнком).

Роботи учасників конкурсу https://www.facebook.com/groups/704855753260705/permalink/1265884153824526/

 

Оголошення

Методичні рекомендації з питань місцевої геральдики й прапорництва

Методичні рекомендації з питань місцевої символіки

Протокол комісії № 1

Оголошення про підсумки конкурсу

Оголошення про початок громадського обговорення

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше