Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Підприємства для отримання дозволу на викиди замість двох документів розроблятимуть один

Відділ земельних ресурсів та охорони навколишнього середовища
07.09.2023

Підприємствам, що отримують дозвіл на викиди, більше не потрібно витрачати час на дублювання інформації.

Спрощення відбудеться без втрати важливих для держави і громадськості даних. Про це повідомили на сайті Міністерства захисту довкілля і природних ресурсів України.

Міндовкілля затвердило нову Інструкцію про вимоги до оформлення документів, в яких обґрунтовуються обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. 

Відповідний наказ відомства від 27.06.2023 № 448, зареєстрований у Міністерстві юстиції 23 серпня 2023 року за № 1475/40531.

Ним встановлено нові вимоги до оформлення та змісту розділів документів, в яких обґрунтовуються обсяги викидів. А також скасовано:

 

  • Інструкцію про зміст та порядок складання звіту проведення інвентаризації викидів забруднюючих речовин. Ця інструкція була затверджена ще Міністерством охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України 28 років тому;
  • Інструкцію про вимоги до оформлення документів, для отримання дозволу на викиди, яка діяла в Україні понад 17 років.

Що змінюється на практиці?

Підприємствам більше не потрібно розробляти звіт про проведення інвентаризації викидів забруднюючих речовин. Така інформація міститиметься лише в  обґрунтуванні обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря і це значно заощадить час та ресурси, адже звіти про проведення інвентаризації викидів інколи містили понад 1000 сторінок. 

А далі дані з них дублювалися ще й в інших документах, які подавав бізнес для отримання дозволу. 

Наразі впорядковуємо адміністративні процедури, робимо їх прозорими та зручними  – із збереженням балансу між економічною діяльністю та захистом довкілля. 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше