Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Щодо обкошування територій населених пунктів. Просимо навести лад на прилеглих територіях!

Відділ земельних ресурсів та охорони навколишнього середовища
31.08.2023

Шановні жителі громади!

Цьогорічне літо з дощами і теплом сприяє активному росту трав’яного покрову і чагарників. Давайте пам’ятати, що закон зобов’язує нас спільно дбати про порядок і чистоту в наших селах,  бути просто свідомими громадянами і дбайливими жителями своєї громади.

Стаття 22 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного добробуту» зобов’язує утримувати земельні ділянки та прилеглі території в належному санітарному стані не тільки органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, але й всіх громадян.

Крім того, відповідно до пункту «Правил благоустрою та утримання території сіл та селища Мар’янівської селищної ради», а саме:

 ІІІ. Права та обов’язки підприємств,  установ та організацій, фізичних осіб-підприсмців у сфері благоустрою

 3.2.Підприємства, установи та організації, фізичні особи-підприємці у сфері благоустрою зобов’язані:

  • утримувати в належному стані території, надані їм в установленому законом порядку, в тому числі утримувати в належному стані закріплені за ними на умовах договору об’єкти благоустрою (їх частини).
  1. Порядок здійснення благоустрою суб’єктами господарювання

6.2. Благоустрій та утримання у належному стані вище вказаної території включає:

1)         прибирання сміття, відходів, листя та минулорічної рослинності.

2)         озеленення;

3)         збереження зелених насаджень;

4)         догляд, обрізання, знесення, висадка зелених насаджень (квітів, дерев, кушів, трави та інших насаджень);

5)         відновлення території у міжсезонний період, після стихійних природних явищ, аварій, в інших надзвичайних ситуацій.

6)         викошування травяної рослинності кожної другої суботи місяця протягом вегетаційного періоду.

За порушення вищевказаних пунктів Правил благоустрою передбачена адміністративна відповідальність за ст. 152 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення», яка передбачає накладення штрафу на порушника в розмірі від 340 до 1700 грн.

Закликаємо усіх керівників установ, підприємств та організацій, власників та орендарів магазинів, інших нежитлових приміщень, жителів приватного сектору навести лад на своїх прилеглих територіях!

 

Будьмо господарями у нашому спільному домі!

 

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше