Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Про відпочинок влітку біля відкритих водойм

Новина
17.07.2024

В літній період більшість жителів міст та населених пунктів намагається провести свій відпочинок поблизу води на річках, озерах, ставках та інших водоймах. Купання та плавання – це хороший, корисний і активний відпочинок, який сприяє зміцненню організму, підвищує його опірність до шкідливих впливів навколишнього середовища, запобігає простудним захворюванням. Але вода відкритих водойм може бути причиною інфекційних та паразитарних захворювань, на водних об'єктах відпочивальники можуть травмуватись.

Добре, якщо є обладнаний пляж з чистою територією, роздягальнями, душовими, громадськими вбиральнями, питними фонтанчиками, контейнерами для сміття, кіосками для продажу напоїв та харчових продуктів.

Але більшість громадян для відпочинку використовують найближчі до свого місця проживання відкриті водойми. Це можуть бути річки, озера, ставки. Навіть, якщо територія біля водойми не є офіційним пляжем, забороняється забруднювати і засмічувати її та водну поверхню побутовим сміттям, залишками їжі, використаною тарою, випасати худобу.

Велике значення для відпочинку має безпечна вода у водоймі, тобто така, що не призведе до будь-яких негативних наслідків, а саме алергічних реакцій, дерматитів та інфекційних захворювань. Якість води повинна відповідати вимогам діючих санітарних норм і періодично досліджуватись власниками, орендарями  на мікробне забруднення.          

Під час відпочинку на воді, з метою недопущення інфекційних та інших захворювань, слід дотримуватись встановлених гігієнічних вимог, загальноприйнятих правил поведінки та пам’ятати про наступне:

  • випадкове заковтування води водойми або недотримання правил особистої гігієни загрожує виникненням гострих кишкових інфекцій, лептоспірозу;
  • внаслідок тривалого перебування на сонці можливе перегрівання організму та виникнення теплового або сонячного удару;
  • довготривале перебування у воді може призводити до переохолодження організму та виникнення застудних захворювань.

Бажаємо гарного відпочинку, але радимо не забувати про здоровий глузд, дотримуватись елементарних правил поведінки на воді.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше