Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Програми підтримки для агровиробників на єдиній онлайн-платформі

Відділ земельних ресурсів та охорони навколишнього середовища
28.02.2023

28  лютого  2023  року  в  приміщенні  Будинку  культури смт Мар’янівка  за  участю  начальника  управління  агропромислового  розвитку  Волинської облдержадміністрації  Юрченка  Юрія  Олександровича  та  головного  спеціаліста  відділу  розвитку  інфраструктури  АПК  та  сільських  територій  Шпак  Оксани  Анатоліївни  та за участі агровиробників Мар’янівської селищної ради  відбувся  семінар  з  питань  «Реєстрація  в  державному  аграрному  реєстрі» та «Створенні  сімейних  фермерських  господарств».

 

На  семінарі  були  обговорені  програми  підтримки  для  агровиробників, які запроваджені в умовах воєнного стану. Розглянули переваги  реєстрації в Державному  аграрному  реєстрі для фізичних та юридичних осіб.

 

Юрій Юрченко розповів присутнім про напрямки Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу Волинської області на 2023-2026 роки та напрямки фінансової підтримки, які будуть діяти у поточному році:

 

     - здешевлення вартості висіяного сертифікованого насіння для ОСГ, СФГ, ФГ (до 50га);

 

     - дотація за вирощування молодняка ВРХ для ОСГ, СФГ, ФГ (до 50 га);

 

     - фінансова підтримка на зворотній основі через реалізацію бізнес-планів.

 

 Начальник управління детально розповів про грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення нових робочих місць: мікрогранти у розміри до 250 тис.грн для започаткування власної справи, або розвитку вже існуючого підприємства, грант на створення або розвиток садівництва, ягідівництва та виноградарства, гранти на створення або розвиток тепличного господарства, гранти для створення або розвитку бізнесу у сфері переробки.

 

     В ході зустрічі було обговорено про створення та розвиток сімейних фермерських господарств без статусу юридичної особи відповідно до статті 81 Закону України "Про фермерське господарство".

 

Мар’янівська  селищна  рада

 

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше