Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Все що потрібно знати про сексуальне насильство пов'язане з конфліктом

КУ "Центр надання соціальних послуг"
07.12.2023
📍 Сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом, стає жахливою та руйнівною зброєю, яку ворог свідомо використовує у воєнних конфліктах для створення атмосфери страху, безпорадності та деморалізації населення.
🔹 Це насильство може бути спрямоване на жінок, чоловіків, дітей і молоді будь якої статі, та застосовуватися не лише проти цивільного населення на тимчасово окупованих територіях чи у зоні бойових дій, але й стосовно військових. Такий злочин – грубе порушення міжнародного гуманітарного права та прав людини.
🔸 Ми зібрали для вас ключову інформацію про алгоритм дій та допомогу постраждалим особам від сексуального насильства під час війни.
📝Обов’язково необхідно намагатися задокументувати такі злочини, звернувшись до Офісу Генерального прокурора: https://warcrimes.gov.ua
👉 Нагадуємо, що отримати допомогу можна завдяки мережі спеціалізованих служб підтримки: http://surl.li/nxuet
📚 У роботі з постраждалими особами також радимо користуватися посібником: http://surl.li/nxufm
❗ Пам’ятайте, що повідомити про СНПК можна у будь-який час, а ваше мовчання може мати тяжкі наслідки, залишаючи кривдника непокараним.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше