Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Спалювання сухої рослинності у воєнний час може бути прирівняне до диверсійної роботи, що спрямована на обмеження огляду місцевості бійцями військовим

Новина
11.03.2022

Щороку навесні, коли надворі теплішає, люди, найчастіше мешканці сіл, власники приватних будинків активно спалюють суху минулорічну траву.  Люди не підозрюють, якої великої шкоди заподіюють природі. Спалювання сухої трави – справжнє лихо для звірів, птахів, комах, а також для рослин.

Ми самі маємо дбати про власне здоров’я! Бережімо своє життя! Бережімо природу від пожеж! 

Спалювання сухої трави та інших рослинних залишків заборонене законодавством України. За самовільне випалювання сухостою для винних у підпалі передбачено адміністративну відповідальність – штраф від 170 гривень до 1190 гривень.

Спалювання сухої трави зараз відволікає рятувальників та спричиняє значні витрати паливно-мастильних матеріалів для ліквідації таких пожеж. Окрім того, спалювання рослинності у воєнний час може бути сприйняте як подання світлових сигналів збройними силам ворога.

З метою виявлення паліїв буде діяти оперативна група з-поміж військових, членів ДСНС та поліції.

 Попереджуємо про відповідальність за законами військового часу.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше