Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Святкування 100-річчя селища Мар'янівка

Новина
22.08.2021

22 серпня 2021 року селище Мар'янівка святкувало 100 річний ювілей. Це стало можливим за фінансової та матеріальної підтримки людей, які вдихнули друге життя у глядацький зал та фоє Будинку культури селища - Костючко Сергія Степановича, який став ініціатором та основним спонсором доброї справи, а також Шелепіни Євгена Євстафійовича, Галущака Степана Даниловича, Магурчак Валентини Миколаївни.

З історії ми знаємо, що благодійність завжди була властива українському народу. З нагоди відзначення сторіччя та проведення заходів у селищі до благодійності долучились: керівник "Агро-Експрес-Сервіс" - Костючко Сергій Степанович, ресторація "Вулик" - Костючко Алла Миколаївна та Анжела Сергіївна, керівник заводи "Горсталь" - Самков Андрій Володимирович, депутаат Волинської обласної ради ПП - Магурчак Валентина Миколаївна, депутат районної ради, ПП - Магурчак Віктор Васильович, ЗАТ "Агросвіт - Волинь" - Шелепіна Євген Євстафійович, ФГ "Галстедан" - Галущак Степан Динилович, Волинський обласний благодійний фонд "Дитяча місія, Україна" - Людмила Лонюк, ПП смт Мар'янівка:  Анатолій Шеремета, Ольга Рубаха, Орися Майко, Лариса Прокопчук, Сергій Яремчук, Олександр Гайдук, Якобчук Валентина, Петро Васюренко, Олександр Кутас, Олег Тимчук, Ірина Огороднік, Іванна Притулюк, Сергій Киричук, Віра Рубаха.

На малій сцені виступали - Вікторія Мельник, Станіслав Романюк, Вікторія Баджай із Мар’янівки, Владислав Гашинський із с. Бужан, Назар Лахтюк із с. Борочиче, Вероніка Даньчук із Скриголова, Павло Дмитрук із Горохова, учасниці танцювального гурту «Зорепад» із смт Мар’янівка (керівник Оксана Киричук) і зразкового танцювального колективу «Галичанка» з  НД «Просвіта» с. Галичани, а також ансамбль «Червона калина» (керівник Надія Венско) з БК смт Мар’янівка й тріо в складі Наталії Сцьольної, Лідії й Мирона Гайдамащуків із Бужан. 

На великій сцені, встановленій на центральній площі урочистість відкрив Мар’янівський селищний голова Олег Басалик. Жителів селища вітав перший заступник голови Волинської обласної ради, депутат обласної ради Юрій Поліщук, за сумлінну працю, вагомий особистий внесок у вирішенні питань соціально-економічного і культурного розвитку території, активну депутатську діяльність та з нагоди Дня селища й Дня Незалежності України вручив Почесну грамоту Волинської обласної ради Світлані Ковальчук.

Також вітали жителів громади почесні гості - голова Луцької райдержадміністрації Володимир Кец, який за дорученням голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка вручив Почесну грамоту облдержадміністрації керівнику ФГ «Владіра» з Галичан Миколі Шоцькому за вагомий внесок у розбудову Української держави, особисті заслуги у розвитку Волинського краю, досягнуті успіхи в праці, високий професіоналізм, депутат обласної ради Валентина Магурчак, заступник Берестечківського міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальник відділу освіти, культури, молоді, спорту та соціального захисту Валентина Залевська,  депутат обласної ради Іван Мирка, представниця Асоціації міст України Мар’яна Кочук, членом якої є Мар’янівка, керуючий справами Луцької районної ради Андрій Лев, який привітав Почесною грамотою районної ради голову Олега Басалика. Селищний голова відзначив Подяками Мар’янівської селищної ради за активну участь у її житті представницю ПП «Агро-Експрес-Сервіс» Ірину Урумову, тренера ФК «Кристал» Івана Передуна, педагогічний колектив ЗОШ І-ІІІ ступеня смт Мар’янівка в особі її директорки Неоніли Чонки, депутатку Мар’янівської селищної ради Світлану Ковальчук, старосту ансамблю «Червона калина» Надію Яковенко, завідувача Мар’янівської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Сергія Горщара.

На сцені виступали: ансамбль народної пісні «Берегиня», народний артист України Василь Чепелюк, Христина і Юлія Зарафутдінови, Ірина Шоцька, Анастасія Холонівець, аматорський колектив «Кумоньки», Володимир Наквацький, дует у складі Ірини Шоцької й Таїсії Харчук, Тетяна Дмитрук, Каріна Збудовська, танцювальні колективи «Галичанка» й «Зорепад», тріо «ARTS HAOS» і Роман Скорпіон, для дітей  проведено інтерактивну холі-виставу «Казка про найбільшу мрію». 

На порозі Будинку культури гостей зустрічала знана на Волині режисерка Наталія Журавльова. Сценаристка запросила всіх вдягти маски на очі, щоб зайти всередину й на смак, дотик, слух, нюх відчути історію, культуру, традиції столітнього мар’янівського роду через перформанс – одну з форм акціонерського мистецтва, яка вважаться продовженням стародавніх традицій народного театру і вистав. Коли ж, насолодившись тим дійством, усі зняли пов’язки, то ахнули від побаченого: зал, в оновлення якого вже й мало хто вірив, сяяв євроремонтом,  сцена красувалася своїм шикарним «одягом». У такій містичній аурі слухалася цікаво, наче казка, столітня історія селища з вуст учительки української мови та літератури ЗОШ І-ІІІ ступеня смт Мар’янівки Оксани Косинської. Свій змістовний виступ «Рідне селище Мар’янівка – моя мала батьківщина» пані Оксана підготувала разом з учителькою інформатики Валентиною Лахтюк. 

О 10 год на стадіоні розпочався турнір з мініфутболу команд «Горохів», мар’янівський «Кристал», «Пірванче» і «Цегів», які відповідно вибороли перше-четверте місця і три турнірні кубки. Перемоги й поразки азартно обговорили,  ласуючи смачнющим кулешем, який для всіх зварили Іван Передун і Олександр Притолюк.

О 14 годині кубки й медалі виборювали в командному заліку  любителі гирьового спорту. Серед професіоналів перше місце зайняли Вадим Сокол і Роман Наумчук із Мар’янівки, друге – Андрій Книш і Олександр Федорчук із Турійської громади, третє – Віталій Кононенко і Віктор Смичук із Володимира-Волинського. Серед аматорів першість здобув Ігор Крощук із Горохова, на другому й третьому місцях – Михайло Дуб’юк із Борочича і Назар Книш із Турійська.

На подвір'ї Будинку культури було продемонстровано виставку картин директорки ЗОШ І-ІІІ ступеня с.Брани Тамари Мороз, проведено майстер-класи: аплікація з соломки й малювання  – від вчителів ЗОШ І-ІІІ ступеня смт Мар’янівка Іраїди Ковальчук і Оксани Жаловаги, картини з ниток – від старшокласників ЗОШ І-ІІІ ступеня с.Брани Маргарити Мельник, Аліни Юрчук і Владислава Авдійчука. Дітвора підстрибувала, усміхалася, наспівувала катаючись на поні, машинках, розважалася на атракціонах,  з аніматорами, облизувалася від смакоти, якої, як і сувенірів, було стільки багато, що очі розбігалися в дорослих теж! Багато позитивних емоцій викликав виступ спортивного клубу козацького бойового мистецтва «Герць».

Було згадано прізвища захисників України на Донбасі, ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, 96-річного довгожителя Петра Лук’яновича Лащука і багатьох інших його трішечки молодших ровесників, багатодітних матерів, пар, які відсвяткували золоті ювілеї подружнього життя, особистостей, яких батьківщина дала крила бути високоосвіченими людьми й здобути авторитет на високих посадах. 

Духовенство Мар’янівського благочиння освятило й розділило святковий коровай.

 

 

https://www.volyn.com.ua/news/191033-na-den-selyshcha-na-horokhivshchyni-zibralysia-tysiachi-liudei?fbclid=IwAR04nZDedlCEHok-cI0QFEVGXruXzgxJmJUIrY2akOahAkh9ZEZfEAST93o

https://www.volyn.com.ua/news/191060-selyshche-na-volyni-huchno-vidsviatkuvalo-100-rokiv-foto?fbclid=IwAR1jpwmHgNGBVbZJcHkkRgH8Gq9_NWB7tQq86fu4-GD115LmXIgJDqALM_o

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше