Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У допомогу платникам - сервіс «Спрямування коштів з єдиного рахунка» в ІКС «Електронний кабінет»

Інформує податкова
18.11.2022

Із 01.01.2021 Державною податковою службою запроваджено функціонування єдиного рахунка. 

Платник має можливість сплатити через єдиний рахунок всі поточні платежі, податковий борг за такими платежами та недоїмку з єдиного внеску, грошові зобов’язання, які визначено на підставі податкових повідомлень-рішень.

З метою удосконалення процесу розрахунків платників із бюджетами та фондами через єдиний рахунок в ІКС «Електронний кабінет» реалізовано електронний сервіс щодо визначення платником спрямування на бюджетні/небюджетні рахунки залишків коштів, сплачених на єдиний рахунок.

Такий електронний сервіс забезпечить своєчасне і в повному обсязі перерахування сум податків, зборів, платежів та єдиного внеску з єдиного рахунка на бюджетні/небюджетні рахунки. Покроковий опис використання платниками новоствореного електронного сервісу додається.

Покроковий опис процесу використання сервісу «Спрямування коштів з єдиного рахунка» в ІКС «Електронний кабінет»

Кроки платника

КРОК

Увійти до приватної частини електронного кабінету за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua., перейти у вкладку «Єдиний рахунок»/«Спрямування коштів з ЄР» та створити документ «Спрямування коштів з єдиного рахунку» за формою J/F1307701.

2 КРОК

  • Встановити позначку «X» в одне із полів: «Платежі з фонду заробітної плати/оплата праці» або «Інші платежі».
  • Заповнити суму платежу в полі «Сума».
  • Обрати у полі «Код Класифікації доходів бюджету/технологічний код» з випадаючого меню платіж, на який необхідно спрямувати кошти.
  • Заповнити поле «Призначення платежу».

3   КРОК

Підписати документ «Спрямування коштів з ЄР» та відправити до ДПС.

4    КРОК

Отримати квитанцію № 2 до документу «Спрямування коштів з ЄР» з результатом обробки про його успішне прийняття ДПС.

Головне управління ДПС у Волинській області

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше