Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

УВАГА : посилено заходи щодо запобігання здійснення правопорушень під час періоду заготівлі дерев хвойних порід в передноворічний період.

Відділ земельних ресурсів та охорони навколишнього середовища
08.12.2023

Відповідно до вимог Лісового кодексу України, Законів України “Про рослинний світ”, “Про охорону навколишнього природного середовища”, “Про природозаповідний фонд України”, “Про Чергову книгу України”, Положення про Державну екологічну інспекцію Карпатського округу, затвердженого наказом Державної екологічної інспекції України від 20.02.2023 року №38, з метою дотримання вимог природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень в період підготовки до нового 2024 року, Державна екологічна інспекція Карпатського округу повідомляє Вам про необхідність посиленя охорони хвойних насаджень від незаконних рубок та безумовне дотримання вимог законодавства під час торгівлі ними на ринках та поза їх межами.
Керівників лісогосподарських підприємств, лісокористувачів, інших торговельних майданчиків, власників хвойних розплідників, організаторів проведення ярмарок попереджаємо про дотримання вимог природоохоронного законодавства та вжиття відповідних заходів реагування щодо попередження незаконних дій під час реалізації ялинок.
Варто пам’ятати, що підприємці, які здійснюють транспортування і продаж новорічних дерев, повинні мати при собі накладну з лісництва, товарно-транспортну накладну, сертифікат радіаційного обстеження дерев, дозвіл на торгівлю з мокрою печаткою, а на зрізі кожного дерева повинний бути електронний чип зі штрих-кодом лісового господарства, де його виростили.
Рекомендуємо дотримуватись вимог чинного природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушень винних осіб буде притягнено до адміністративної відповідальності.
Пам’ятаймо, що зрубане зелене деревце буде у нашій оселі всього кілька днів чи тижнів, а в лісі – роки. Тож збережімо лісову красуню!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше