Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Вакцинація від гепатиту В

Новина
30.01.2023

Cьогодні спостерігається погіршення ситуації щодо захворюваності на Гепатит В серед населення.

Одним із головних шляхів поширення Гепатиту В  - є кров, яка може залишитися на професійному обладнанні у салонах краси (перукарських, тату-салонах,косметологічних , манікюрних  салонах). Це стосується не лише відвідувачів, а й самих майстрів.

Під час процедури кров клієнта може потрапити на інструменти (ножиці, щипці, лопатки) і якщо їх належно не стерилізувати, вони можуть стати джерелом зараження вірусом гепатиту для наступного відвідувача. Також ризик несе ін’єкційна косметологія: процедури, в основі яких - введення препаратів у шкіру за допомогою голки. І перманентний макіяж та складні процедури з бровами (мікроблейдинг, наприклад), під час яких порушується цілісність шкіри та відбувається контакт з кров’ю.  Татуювання - ще одна ризикова процедура. Одноразова голка не дає 100% гарантії безпеки, простерилізована має бути і перманентна частина апарату.

Щоб запобігти інфікуванню, треба дотримуватися простих, але обов’язкових правил. Манікюр та педикюр краще робити індивідуальним набором інструментів. Татуювання і пірсинг безпечні лише у косметологічних кабінетах, де дотримуються якісної стерилізації інструментів або використовують одноразовий інструментарій. Якщо є можливість, уникайте парентеральних втручань. Не користуйтеся спільними шприцами та голками. Користуйтеся лише індивідуальними зубними щітками, бритвами, ножицями та іншими інструментами особистої гігієни.

Зверніть увагу, що деякі люди не мають жодних симптомів хвороби впродовж багатьох років, у той час, як інші можуть відчувати підвищену втомлюваність, пітливість (особливо вночі), ломоту та болі, втрату апетиту і концентрації уваги. Проте відсутність симптомів не означає, що хворобу не треба лікувати. Обстеження та вакцинація від Гепатиту В  рекомендована для людей, які входять до груп ризику

Єдиний та найбільш ефективний спосіб попередження інфікування ВГB — це вакцинація . 

Ви можете захистити себе від гепатиту B за допомогою вакцинації, що формує імунітет у середньому на 20–30 років, а інколи —  пожиттєво.

Процес імунізації складається із введення трьох доз вакцини згідно з наступною схемою: 1-а доза: вибрана дата (для новонароджених дітей перша доба від народження, для дорослих обрана дата); 2-а доза: через 1 (2) місяці після введення першої дози; 3-я доза: через 6 місяців після введення першої дози..

Якщо ви бажаєте вакцинуватися від гепатиту В, Вам необхідно звернутися до сімейного лікаря.

 

 

Лікар-епідеміолог Горохівського відділення

Луцького районного відділу                                     

ДУ "Волинський ОЦКПХ МОЗ "                                                 Тимощук Н.Я

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше