Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Відбулося засідання виконавчого комітету

Новина
13.07.2024

12 липня 2024 року відбулось засідання виконавчого комітету на якому заслухали питання про стан роботи щодо запобігання дитячої бездоглядності, профілактики правопорушень та злочинів серед дітей та жорстокого поводження з дітьми. Розглянули питання присвоєння адрес об’єктам нерухомого майна, подання відділення поліції №2 (м. Горохів) Луцького РУП ГУНП у Волинській області та встановлення пам’ятної меморіальної дошки в селі Бужани захисникові Олександру Михальчуку, який загинув захищаючи територіальну цілісність України.

Особливу увагу приділили питанню про затвердження норм споживання води в населених пунктах Мар’янівської селищної ради. В процесі дискусії та обговорення, враховуючи критичний фінансовий стан Мар'янівського ВУЖКГ, який виник внаслідок занижених норм споживання води та тарифів на централізоване водопостачання, які не відповідають фактичним показникам й не покривають затрати на електроенергію прийшли до спільного рішення - норми споживання та тариф на централізоване водопостачання приводити до економічно обгрунтованих показників поступово, з одночасним контролем за споживанням води та ліквідацією заборгованості населення щодо сплати послуги централізованого водопостачання, інформування та сприяння мешканцям щодо встановлення лічильників обліку води.

З метою забезпечення реалізації соціального захисту населення за рахунок коштів місцевого бюджету, розглянули заяви жителів громади щодо виділення матеріальної допомоги  на лікування сім’ям та родинам військовослужбовців, які беруть участь у відбитті військової агресії російської федерації проти України та тим, хто потребує коштів на лікування.

Проте, вчерговий раз винесене питання "Про схвалення проєкту бюджету Мар’янівської селищної територіальної громади на 2024 рік" було підтримане лише трьома членами виконавчого комітету Олегом Басаликом, Ольгою Васюренко та Богданом Сафоніком із восьми присутніх членів виконавчого комітету. Хоча відповідно до Бюджетного кодексу України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» одним з етапів прийняття бюджету є його схвалення на виконавчому комітеті. На запитання начальника відділу організаційно-кадрової та правової роботи Дмитра Мухтарова, яка причина не голосування за схвалення проєкту бюджету відповіли, що бюджет громади схвалюється після розгляду посітійною комісією з питань бюджету, фінансів, планування, управління комунальною власністю, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності, депутатської діяльності та етики, дотримання прав людини, законності та правопорядку Мар'янівської селищної ради, яка це питання не розглянула, хоча схвалення виконавчим комітетом бюджету не передбачає попередньо висновоків/рекомендацій комісії з питань бюджету.

Протокол засідання

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше