Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Волиняни сплатили 700 мільйонів гривень майнових податків

Інформує податкова
15.12.2023

Упродовж січня-листопада 2023 року юридичні та фізичні особи Волині  спрямували до місцевих бюджетів 699,5 мільйона гривень майнових податків. Таким чином, територіальні громади залучили на 10,5 відсотка більше коштів від оподаткування майна проти аналогічного періоду торік.   

Зокрема, громади отримали в розпорядження майже 182 мільйони гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки,  515,5 мільйона гривень плати за землю та майже 2,4 мільйона гривень транспортного податку.   

Сплачені майнові податки зараховуються винятково до бюджету громади, на території якої знаходиться об’єкт оподаткування, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області та просять власників майна-фізичних осіб не зволікати з перерахуванням належних коштів до місцевого бюджету.

Разом з тим, органам місцевої влади в межах наданих повноважень варто продовжити інформування власників майна, що підлягає оподаткування, про важливість перерахування майнових податків до бюджетів громад. За умови сумлінного виконання обов’язків усіма платниками податків громади матимуть кошти для підтримання у належному стані об’єктів критичної інфраструктури, фінансування соціальної сфери та оборонних заходів.

Громадяни, які володіють нерухомістю та земельними ділянками, можуть провести звірку щодо належним їм об’єктів і нарахованих податкових платежів. Платники податків також мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків із бюджетом через Електронний кабінет.

 Сектор інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Волинській області

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше