Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Як оплачувати лікарняні, які не змінили статус на «готово до сплати»

Фонд соціального страхування інформує
06.12.2022

Електронний лікарняний має статус «закритий» з дня свого створення і змінює його на «готово до сплати» у день видачі – тобто через сім днів після дати закриття для лікарняних по тимчасовій непрацездатності і через сім днів після дати відкриття – для лікарняних по вагітності та пологах.

Однак сьогодні надходять звернення від роботодавців і працівників щодо відсутності зміни статусу – подекуди е-лікарняні залишаються закритими попри вичерпання строків.

У такому випадку потрібно орієнтуватись на дати – якщо після дати закриття (дати відкриття для лікарняних по вагітності та пологах), зазначеної в е-лікарняному, пройшло сім днів, на восьмий день з е-лікарняним уже можна починати працювати і подавати заяву на оплату до Фонду соціального страхування України, навіть якщо статус залишився «закритим».

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше