Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Порядок реєстрування в ДАРі

Оголошення
23.02.2024

Департамент агропромислового розвитку обласної державної адміністрації

повідомляє, що за інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства

України, у поточному році будуть відновлені бюджетні дотації на землю, за утримання великої рогатої худоби, кіз та овець.

Для аграріїв, які утримують від 3 до 100 корів, передбачаються виплати у розмірі 7 тисяч гривень на одну голову; за вирощування до 500 голів кіз та овець – 2 тисячі гривень на одну особину. Крім того, аграрії, які обробляють від 1 до 120 га земель сільськогосподарського призначення, зможуть отримати за один гектар 4 тисячі гривень безповоротної допомоги.

Однією з умов отримання бюджетних коштів – реєстрація отримувача дотації у Державному аграрному реєстрі (далі – ДАР). Зареєструватись у ДАРі можна за посиланням https://www.dar.gov.ua/ (умовою реєстрації у ДАРі є наявність кваліфікованого електронного підпису, електронної пошти, мобільного телефону).

У 2022 році понад 3100 агровиробників області отримали фінансову підтримку відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 серпня 2022 року № 918. Для отримання коштів у поточному році - агровиробникам, які вже отримували фінансову підтримку, необхідно актуалізувати дані в особистому кабінеті ДАРу.

За детальною інформацією з приводу реєстрації у Державному аграрному реєстрі звертатись у відділ земельних ресурсів та охорони навколишнього середовища Мар’янівської селищної ради.

Як зареєструватися в ДАРі.

 Для реєстрації у ДАРі вам знадобляться: мобільний телефон, електронна пошта, кваліфікований електронний підпис (або BankID, якщо реєструється фізособа).

Зробіть такі кроки:

1. На сайті dar.gov.ua натисніть «Зареєструватися».

2. Пройдіть реєстрацію через кваліфікований електронний підпис або BankID:

а) реєстрація через КЕП: завантажте файл ключа; введіть пароль ключа;      

б) реєстрація через BankID: натисніть BankID; оберіть банк, яким користуєтеся; пройдіть аутентифікацію через сайт банку.

3. Введіть свою електронну пошту та номер телефону.

4. Вам надійдуть п’ятизначні коди на пошту та телефон — введіть їх у відповідні віконця.

5. Надайте згоду доступу до персональних даних.

6. Натисніть «Зареєструватися». Готово!

Що робити після реєстрації. Увійдіть до е-кабінету та перевірте дані про вас:

1. На сайті dar.gov.ua натисніть «Увійти до кабінету».

2. Пройдіть аутентифікацію за допомогою кваліфікованого електронного підпису або BankID (винятково для фізосіб).

3. Після першого входу до Реєстру відкриється розділ Діяльність та активність. Вкажіть ваші напрями діяльності.

4. Завантажте статут, якщо ви реєструєтеся як юрособа.

5. У розділі «Персональні дані» додайте: паспортні дані; дату народження; стать; основну електронну адресу; номер телефону; адресу для листування.

6. Перевірте ваші земельні ділянки, інформацію про які автоматично завантажують із Державного реєстру речових прав і Державного земельного кадастру. Для цього перейдіть у розділ «Земельні ділянки».

7. Перевірте кількість ваших тварин, інформацію про яких автоматично підвантажують із Єдиного державного реєстру тварин. Для цього перейдіть у розділ Тварини. Заявку не зареєструють, якщо бюджетні кошти використані повністю .

8. Якщо дані про ваші земельні ділянки або тварин є некоректними, зверніться до адміністраторів реєстрів у встановленому законом порядку з вимогою виправити дані. Після оновлення даних у реєстрах, інформація в ДАРі оновиться автоматично.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше