Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Як гововорити з людьми які постраждали від насильства?

КУ "Центр надання соціальних послуг"
08.12.2023
 В умовах збройних конфліктів рівень насильства завжди зростає – йдеться не лише про сексуальні злочини з боку агресора, а й про побутове домашнє насильство. Часто постраждалі можуть не заявляти про пережите, оскільки побоюються зустрітися з недовірою, знеціненням чи навіть звинуваченнями.
 Під час спілкування з особами, що зазнали насильства, варто дотримуватися деяких правил комунікації. Необхідно враховувати, що постраждалим може знадобитися час для того, щоб розірвати коло насилля, тому не варто тиснути на них та виявляти байдужість.
 Такий підхід допоможе уникнути хибних думок про те, що насильство є особистою справою кожного, і знайти підтримку майже неможливо. За можливості, ненав’язливо запропонуйте алгоритм допомоги або домовтеся про кодові слова чи знаки, які можна буде використовувати як маркери небезпеки.
Важливо розмовляти про насильство та допомагати в боротьбі з ним, не соромлячись цього.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше