Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Основні види насильства

КУ "Центр надання соціальних послуг"
28.11.2023
Часто прояви насильства асоціюють лише із застосуванням фізичної сили. Однак, воно може мати різні форми та маскуватися під образливі «жарти», постійний контроль, маніпуляції, обмеження або примус людини до певних дій. Законодавство України у сфері протидії домашньому насильству визначає чотири основні форми такого насильства: фізичне, сексуальне, психологічне, економічне.
❗Варто пам’ятати, що будь-яке насильство, навіть якщо воно не залишає слідів на тілі, є злочином та порушенням прав людини, оскільки може залишити глибокий слід у психіці і психологічному стані.
📞 В Україні працює цілодобова і безкоштовна Гаряча лінія за номером 1547 з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей.
🙌 Життя без насильства можливе й розпочати його ніколи не пізно. Не мовчіть та не зволікайте зі зверненнями по допомогу.
 
 Взято із джерел Національної соціальної сервісної служби
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше