Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

З Днем Української Державності

Новина
15.07.2024

Тисячолітня історія українського державотворення сягає своїми витоками Руської середньовічної держави. Тут було закладено фундамент державницвких традицій українців, звlдси походить наш герб — Тризуб Володимира Великого, грошова одиниця та Київ як політичний i культурний центр України.

Хрещення Князем Київським Володимиром у 988 році Pyci стало для нас цивілізаційним вибором; саме у день вшанування пам'яті видатного державотворця Князя Володимира Великого та у День Хрещення Київсвкої Руси - України 15 липня встановлено День Української Державності; цього дня вшановуемо всі етапи нашого державотворення - від Pyci до сьогодення, i всіх, хто доклав зусиль, щоб Україна існувала як незалежна, демократична держава.

Державність е уособленням шляху нації до власної держави, ядром державності є воля до самовизначення народу, його менталітет i правові традицій, а держава - це спосіб забезпечення i запорука існування та едності нації. Ознаками успішної державності є, зокрема, ефективний державний апарат, боєздатне військо, система юридичних норм, міжнародне визнання держави та її правова ідентифікація у світі.

Україна нині як ніколи потребує сильної та ефективної держави, безперебійної та злагодженої роботи її інститутів. При цьому ми не маємо права та ніколи не відступимо від принципів демократичної i правової держави.

Історія українського державотворення нероздільно пов’язана із розвитком українського війська та національними військовими традиціями. Захисники нашої державності є нащадками воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, вояків УПA. Сучасні Збройні Сили України та інші силові структури, стримуючи aгpecopa - російську федерацію, захищають суверенітет, незалежність та державність України та доводить, що українці - народ-родина, народ-військо, армія сміливих i незламних.

Реальність сьогодення та правдива історія спростовують міфи російської пропаганди, що начебто українці та росіяни — єдиний народ, а Україна як держава нібито ідеологічно має щось спільне з московією. Нинішня війна - це не лише боротьба за майбутнє нашої держави, а й за нашу історію, національну незалежність та ідентичність. Правда в yci часи звучить голосніше за будь-яку зброю, i правда у цій боротьбі за нами. Ментальну i духовну перемогу ми вже здобули, увесь світ це визнає. Перемога задля стійкого справедливого миру може бути лише одна - стовідсоткова безапеляційна перемога гуманізму над тиранією, демократії над тоталітаризмом, сторони, яка захищєе свою свободу i незалежність, над стороною-агресором. Україна обов’язково переможе.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше