Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Жнива – відповідальна пора!

Комісія ТЕБ та НС
03.06.2024

Що потрібно знати, аби жнива були безпечними.

Висока напруга вражає на відстані й наближення людини чи техніки на недопустиму відстань до проводу ЛЕП (ближче як на 1,5 м) може спричинити враження людей, займання вогнем техніки, соломи. 

«Правилами охорони електричних мереж» для ліній електропередач визначені охоронні зони, в яких заборонено виконувати  будь-які дії,  що можуть порушити нормальну роботу електромереж. Встановлені такі межі: для ліній до 1 кВ –  2 м від крайніх проводів, 20 кВ – 10 м, 35 кВ – 15 м, 110 кВ – 20 м.  В охоронних межах є суттєві обмеження для господарської діяльності, зокрема заборонено складати сіно та солому.

Особливо небезпечними є робота та проїзд високогабаритних машин безпосередньо під проводами ліній електропередач. Відстань від проводів до землі складає зазвичай не менш як 6 м. Тому більш безпечним є перетин ЛЕП біля опори – там відстань до проводу завжди найбільша.

У разі, коли комбайн (та інша техніка) все-таки доторкнувся до проводів, не покидайте машину без крайньої потреби (крайня потреба – коли техніка загорілася). Найперше спробуйте відвести техніку від проводів. Якщо двигун не заводиться, повідомте кол-центр «Волиньобленерго» (068 478 48 48, 095 478 48 48, 0332 78 48 48, 0 800 21 01 31) про подію, вкажіть точне місце вашого знаходження.

Якщо пожежа усе ж виникла – не панікуйте, телефонуйте на номер 101 і в кол-центр «Волиньобленерго». При цьому, якщо вам потрібно буде залишити техніку, яка загорілася, – вистрибуйте з неї якнайдалі, приземляючись на дві ноги, які зведені разом. Інакше ви ризикуєте бути вражені кроковою напругою.

Звертаємося до усіх, хто працює у полях – будьте відповідальними, дотримуйтеся правил безпеки.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше