Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Звання «народного» підтверджено!

КЗ "Центр надання культурних послуг"
25.06.2024

У 2003 році з ініціативи колишнього директора НД «Просвіта с. Галичани Раїси Стахової і художнього керівника Галини Антонюк було створено фольклорний колектив, з метою вивчення, збереження, популяризації фольклору, звичаїв та обрядів. Згодом йому було дано назву «Джерело».

До складу колективу входить 12 учасників, більшість з яких– вихідці села.

Підготовча група колективу входять 10 дітей.

Колектив «Джерело»  постійно  бере  участь  в концертних програмах, районних  оглядах, конкурсах, обласних та районних фестивалях, здійснює виїздні концерти  населеними пунктами  Мар’янівської селищної ради.

Учасники  колективу  систематично  проводять  репетиції, працюють над правильною манерою виконання фольклору, аналізують зібрані матеріали з метою подальшого втілення та розповсюдження української фольклорної пісні.

19 вересня 2019 року за вагомий внесок у розвиток культури українського народу, високий художній рівень та виконавську майстерність, колективу присвоєно почесне звання «народний аматорський колектив», керівником якого стала Галина Антонюк директор НД «Просвіта» села Галичани.

24.06.2024 року в НД «Просвіта» села Галичани завітала атестаційна комісія в складі:

Любові Рожнової  – директора Волинського обласного науково-методичного центру культури;

Ірини Хмілевської - провідного методиста по роботі з мистецькими школами
сектору музично-хорового мистецтва та мистецьких шкіл області;

Мартинович Олени – завідувачки відділу аматорського мистецтва та народної творчості ОНМЦК

Підтримали колектив директор КЗ ЦНКП Мар’янівської селищної ради Оксана Киричук та староста Галичанського старостинського округу Марія Папиш.

Для підтвердження звання народним  аматорським фольклорним колективом «Джерело» був представлений обряд обжинків «Борода». Прозвучали українські народні пісні «Доле ж моя доле» та « Ми усі є Українці»

  • Щиро вдячні колективу за відродженння та збереження культурної спадщини українського народу- розпочала з рецензії Любов Рожнова та запросила з піснями  «Джерело»   у село Новий Загорів Локачинського району, де відбудеться обласний фестиваль повстанських і стрілецьких пісень «За волю України»!

Ірина Хмілевська наголосила, що в колективі є прекрасна виводчиця Любов Андрєєва, а Олена Мартинюк розпочала співати українську повстанську пісню «Вирушали хлопці»,  до пісні приєднався колектив.

Атестаційна комісія відзначила  високий рівень підготовки народного аматорського колективу «Джерело»

Всі залишились під приємними враженнями.

 

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше